Energibesparelser i dit hus

Der er stadig mange steder rundt omkring i danske boliger, hvor der kan laves energibesparelser. Energibesparelser på elinstallationer kan være mange ting, for eksempel kan det være pumpen til gulvvarmen, der kan byttes ud med en anden. Det kan også være standby-strømforbruget, der er for højt og som nemt kan reduceres.

Med andre ord, energioptimering af hus og lejligheder er noget, som mange kan få glæde af, og noget som EnergiElektrikeren kan hjælp dig med, så du både sparer penge og strøm.

Energibesparelser ved at skifte til LED-lys

Der hersker mange myter om LED-pærer, og har man først et dårligt rygte, kan det tage lang tid at komme af med det igen. Men i de sidste to-tre år har LED-pærerne vundet kraftigt ind på de langt mere energikrævende halogenpærer – både i tone, farvegengivelse og styrke.

Der findes efterhånden LED-lyskilder til alle tænkelige lamper, og uanset om du har blandinger af halogen- og sparepærer, kan der ligge en stor besparelse i at skifte til LED-lys. Ydermere vil der i langt de fleste tilfælde være mere lys og bedre lys end det, du havde før. Derfor er energibesparelser ved hjælp af LED-lys noget, du kraftigt skal vurdere.

Med en på cirka investering 7.500 kroner inkl. moms. (afhænger af antal lyskilder), kan du opnå en besparelse på mellem 70 til 80 procent på dit strømforbrug. En vigtig del at succesen er dog, at du få en god rådgivning, hvilket EnergiElektrikeren kan hjælp med. Selve udskiftningen er ganske enkel og handler bare om at skifte fra en pære til en anden.

Bevægelsessensor på udendørslyset  

Det er ikke kun et spørgsmål om komforten ved at have en bevægelsessensor monteret på sit udendørslys i indkørslen. Der ligger faktisk også en besparelse i at have en bevægelsessensor monteret. En bevægelsessensor sørger for at tænde lyset, når der er aktivitet, og den slukker automatisk lyset efter en forudbestemt periode, for eksempel 5 minutter.

Det kræver ikke så meget at montere en bevægelsessensor, men det er vigtigt at vælge den rigtige. Og det er afgørende for funktionen, at den placeres rigtigt.

Med energibesparelser gennem udendørslys kan du opnå en besparelse på 30 procent. Det kræver dog en investering på cirka 2.000 kroner inkl. moms, hvilket dog kan variere. Udover besparelsen er fordelen også komforten at komme ind i indkørslen en mørk aften, lyset tænder selv, og huset byder ”velkommen hjem”.

Energioptimering af hus: Råd og vejledning  

EnergiElektrikeren kommer gerne med råd og vejledning til, hvor og hvordan energibesparelser kan implementeres, og hvor der måske bør investeres først, når det kommer til energioptimering af et hus.

Hvis du sidder med tanker om energibesparelser af dit hjem, så kontakt os i dag. Det er helt uforpligtende.