HFI og HPFI – husk at få det tjekket!

HFI, HPFI, HPFI-relæ, HFI-relæ, relæet eller hovedafbryderen – kært barn har mange navne. Men det er navnet for den samme ting, nemlig fejlstrømsafbryderen (eller i daglig tale RCD).

En fejlstrømafbryder sidder som regel i tavlen som den første beskyttelse. Hvis den slår fra, er der oftest ingen strøm i boligen. Fejlstrømsafbryderen sidder der for at beskytte dig mod elektriske stød. Vi har som elektrikere måleudstyr til at måle på fejlstrømsafbryderen. Vi kan måle, om den virker korrekt. Vi ser jævnligt fejlstrømsafbrydere, der ikke virker korrekt. Enten er de for lang tid om at slå fra, eller også slår de slet ikke fra ved en fejlstrøm. Og det SKAL de.

HFI- og HPFI-relæet: Husk den lille “testknap”

Det, du selv bør gøre 1-2 gange årligt, er at trykke på den lille ”testknap”, der er på fejlstrømsafbryderen. Så slår fejlstrømsafbryderen fra, og du kan herefter tænde den igen. På den måde motionerer du fejlstrømsafbryderen, og forlænger dens levetid.

Hvis din fejlstrømsafbryder er defekt, skal den skiftes. Se nedenstående priser på udskiftning af fejlstrømafbrydere.

Normal HPFI

Virker din fejlstrømsafbryder?
Står der HFI på den, bør den skiftes.
Står der FI på den, SKAL den skiftes.
Husk - den beskytter dig og din familie.
Kr. 1.295 (20 % rabat, ifm. andet elarbejde)
De fleste boliger er udstyret med en “normal”fejlstrømsafbryder. Se på din nuværende fejlstrømsafbryder, om der står 40 A (normal) eller 63 A (stor).
Udskiftning af 1 stk fejlstrømsafbryder/HFI-relæ til ny model type 40 A, 30 mA, 4 P.
Inkl. materialer, arbejdsløn, eftersyn og test
HPFI/HFI afbrydere

Stor HPFI

Virker din fejlstrømsafbryder?
Står der HFI på den, bør den skiftes.
Står der FI på den, SKAL den skiftes.
Husk - den beskytter dig og din familie.
Kr. 1.495 (20 % rabat, ifm. andet elarbejde)
Udskiftning af 1 stk. fejlstrømsafbryder/HFI-relæ til ny model type 63 A, 30 mA, 4 P. Inkl. materialer, arbejdsløn, eftersyn og test.

Pakke 3

Virker din fejlstrømsafbryder?
Står der HFI på den, bør den skiftes.
Står der FI på den, SKAL den skiftes.
Husk - den beskytter dig og din familie.
Kr. 195 (kun ved andet elarbejde
Prisen er kun gældende, hvis vi i forvejen er på adressen. Test af fejlstrømsafbryder, test af HPFI-relæ, test af HFI-relæ, test af RCD. Vi tester din fejlstrømsafbryder med et dertil egnet måleapparat. Måleapparatet laver en ”fiktiv” fejlstrøm, således at fejlstrømsafbryderen tror, der er en fejl. På den måde testes fejlstrømsafbryderen korrekt af en professionel.

Forskellen på HPFI og HFI

HPFI-afbryder er den nyeste form for fejlstrømsafbryder. Den ligner meget en HFI-afbryder og virker også på samme måde. Både HPFI og HFI-afbryder skal udløse ved 30 mA. Hvad er forskellen så på disse 2?

Forskellen er bogstavet P, som står for pulserende strømme. Pulserende strømme opstår blandt andet i forbindelse med computere og hvidevarer. Det vil sige, at hvis der sker en fejl i de pulserende strømme, vil en HFI-afbryder ikke udkoble og afbryde strømmen, men det vil en HPFI-afbryder.

Da der kommer mere og mere elektronik i de danske hjem, er det derfor en god idé at få udskiftet ens HFI- afbryder med en HPFI-afbryder.

Hvis din eltavle er af ældre dato, bør du måske overveje at udskifte hele tavlen.