Indendørs elinstallationer

Indendørs elinstallationer kan være mange forskellige ting. Men hyppigt omhandler det etablering eller udskiftning af afbrydere, stikkontakter og lampeudtag.

 

Istandsættelse af rum

Hvis du står for at istandsætte et rum i boligen, kan du med fordel skifte afbrydere, stikkontakter, og lampeudtag. Det behøver i mange tilfælde ikke at være så dyrt, da man til de fleste modeller kan købe nye fronter og rammer. På den måde kan en gammel, nikotingul kontakt komme til at se helt ny ud igen.

Hvis du har stikkontakter af ældre model, fra før 1981, er der endnu større grund til at skifte kontakterne ud. For det første er kontakterne meget gamle og slidte, hvilket umiddelbart ikke er til at se. Men kontakten kan være slidt indvendig, og derfor udgør den en større risiko for elektriske stød eller brandfare.

I øvrigt er de gamle stikkontakter ikke udstyret med såkaldt ”pillesikring”, hvilket betyder, at små børn kan komme til at putte noget i stikkontakten og dermed få stød. Derfor anbefaler vi på det kraftigste at få udskiftet de gamle kontakter til nye og tidssvarende.

 

Med indendørs elinstallationer skal brugen af rummet medtænkes

Når det kommer til indendørs elinstallationer, er det endvidere er det en god ide at gøre op med sig selv, hvordan et rum skal bruges efter istandsættelsen. I stuen skal der for eksempel være følgende aktiviteter:

Spisning:

  • Der skal være lys på bordet – fra en pendel, der hænger ned fra loftet lige over bordet. Belysningen skal naturligvis kunne dæmpes
  • Der skal være lys på skænken – fra en bordlampe, der står på skænken
  • Der skal være lys på billederne bag spisebordet – fra et par spots indbygget i loftet

Sofahygge:

  • Der skal være lys ved sofagruppen, så man kan se sofabordet m.v – fra et par væglamper over sofagruppen
  • Der skal være lys ved fjernsynet – fra et par væglamper på hver sin side af fjernsynet

Dette er blot et eksempel på, hvilke overvejelser du bør gøre dig ved istandsættelse af rum i boligen. Det er faktorer, vi hos EnergiElektrikeren kan gå i dybden med – naturligvis i samråd med dig. Kontakt os i dag.

Kontakt os

Mangler du hjælp til indendørs el-installationer, kontakt os nu.