Udendørs el installation

En udendørs elinstallation kan være mange forskellige ting. Men oftest omhandler det etablering eller udskiftning af udendørs lys eller bevægelsessensorer.

 

Udendørs lys i indkørsel

Lys i indkørsel bør være etableret på en sådan måde, at det giver lys ud i indkørslen og lyser belægningen op, så man kan se, hvor man færdes med bil, cykler eller som gående. Tit og ofte er indkørsel og hovedindgang til huset kombineret, hvorfor den største ”trafik” foregår her.

Når det kommer til en udendørs elinstallation med udendørs lys, så vil vi anbefale, at du vælger en lampe, som for eksempel sidder på husmuren og lyser ud af lampen. Altså ikke en lampe, som kun lyser op og ned. Lamper, der lyser op og ned, er mere egnet til hygge og stemning.

Hvis ikke der er en husmur, hvorpå lamperne kan monteres, kan alternativet være at etablere bedlamper (lamper, der står i et bed langs med indkørslen, højde fra 50-100 cm) eller parklamper til store indkørsler og gårdmiljøer (højde typisk 190-220 cm).

 

Udendørs el installation i have og på terrasse

  • Lys i have og lys på terrasse er et spørgsmål om temperament og smag. Hvis terrassen primært anvendes til hyggelige middage om sommeren og ikke rigtigt om vinteren, kan væglamper på husmuren skabe en rigtig hyggelig stemning. De giver et behageligt lys, som ikke blænder og som ikke generer. Tværtimod giver det en belysning, så man kan orientere sig og dermed se omgivelsernes omrids.
  • En udendørs elinstallation som spot i udhæng kan være et alternativ til væglamperne. De giver på samme måde en hyggelig stemning, og de giver typisk lidt mere lys end væglamperne.
  • Havebelysning kan anvendes i forbindelse med oplysning af genstande-  for eksempel statuer, beplantninger, facader, søer, broer ved sø osv. Man kan ligesom ved indkørsler anvende bedlamper til at oplyse gangstier i haven.

Dette er blot et eksempel på, hvilke overvejelser man bør gøre sig ved planlægning af udendørsbelysning. Det er faktorer, vi hos EnergiElektrikeren kan gå i dybden med – naturligvis i samråd med kunden.

Udendørs el
Vi hjælper blandt andet med at sætte lys op ude foran dit hus.

Kontakt os

Har du nogle udendørs elinstallationer, du skal have hjælp til, kontakt EnergiElektrikeren i dag.