ENERGIBESPARELSER

/ENERGIBESPARELSER
ENERGIBESPARELSER 2018-02-02T09:12:08+00:00

Energibesparelser

Der er stadig mange steder rundt omkring i danske boliger, hvor der kan energioptimeres – eller med andre ord laves energibesparelser. Energibesparelser på elinstallationer kan være mange ting. det kan være pumpen til gulvvarmen, der kan byttes ud med en anden. Det kan være standby-strømforbruget, der er for højt og som nemt kan reduceres osv.

Skift til LED-lys

Der hersker mange myter om LED-pærer, og har man først et dårligt rygte, kan det tage lang tid at komme af med det igen. Men i de sidste to-tre år har LED-pærerne vundet kraftigt ind på de langt mere energikrævende halogenpærer – både i tone, farvegengivelse og styrke.

Der findes efterhånden LED-lyskilder til alle tænkelige lamper, og uanset om du har blandinger af halogen- og sparepærer, kan der ligge en stor besparelse i at skifte til LED-lys. Ydermere vil der i langt de fleste tilfælde være mere lys og bedre lys end det, du havde før.

Besparelsen 70-80 %

Investering ca. kr. 7.500 inkl. moms. (afhænger af antal lyskilder)

En vigtig del at succesen er, at få god rådgivning. Det handler om at finde de rigtige pærer. Selve udskiftningen er ganske enkel og handler bare om at skifte fra en pære til en anden.

Bevægelsessensor på udendørslyset

Det er ikke kun et spørgsmål om komforten ved at have en bevægelsessensor monteret på sit udendørslys i indkørslen. Der ligger faktisk også en besparelse i at have en bevægelsessensor monteret. En bevægelsessensor sørger for at tænde lyset, når der er aktivitet, og den slukker automatisk lyset efter en forudbestemt periode – fx 5 minutter.

Det kræver ikke så meget at montere en bevægelsessensor, men det er vigtigt at vælge den rigtigg. Og det er afgørende for funktionen, at den placeres rigtigt.

Besparelse 30 %

Investering ca. kr. 2.000 inkl. moms (kan variere)

Udover besparelsen er der også komforten – at komme ind i indkørslen en mørk aften, lyset tænder selv, og huset byder ”velkommen hjem”.

Råd og vejledning

EnergiElektrikeren kommer gerne med råd og vejledning til, hvor og hvordan energibesparelser kan implementeres, og hvor der måske bør investeres først. Hvis du sidder med tanken om energioptimering, så kontakt os. Det er helt uforpligtende.