Udskift dine gamle eltavler

Ofte er eltavler i huse, lejligheder og villaer ikke tidssvarende. Når vi er ude hos kunder, er disse eltavler ofte tilbage fra mellem 1940 til 1980. Derfor vil det ikke være en dårlig investering at udskifte dine gamle eltavler i dag.

 

Fejl ved gamle eltavler

De fejl, som vi typisk ser ved de gamle eltavler, som vi er ude og skifte ud, er, at der er fejl på fejlstrømsafbrydere (HFI, HPFI og RCD). Nedenfor kan du se billeder på nogle af de normale gamle eltavler, som er i mange huse og lejligheder, og som vi stærkt anbefaler, at du får skiftet ud i dag.

Ser din eltavle ud som på billedet, bør den udskiftes Typisk eltavle i lejligheder fra 1940-1980 Husk- den skal beskytte dig og din familie
  • Ny eltavle til lejlighed

    Eltavle lejlighed

    kr. 6.995
    Tilføj til kurv
Ser din eltavle ud som på billedet, bør den udskiftes Typisk eltavle i parcelhuse fra 1960-1980 Husk- den skal beskytte dig og din familie
  • Ny eltavle til parcelhus

    Eltavle parcelhus

    kr. 7.995
    Tilføj til kurv
Ser din eltavle ud som på billedet, bør den udskiftes Typisk eltavle i større villaer fra 1940-1980 Husk- den skal beskytte dig og din familie
  • Ny eltavle til villa

    Eltavle villa

    kr. 8.995
    Tilføj til kurv

HFI og HPFI – husk at få det tjekket!

HFI, HPFI, HPFI-relæ, HFI-relæ, relæet eller hovedafbryderen – kært barn har mange navne. Men det er navnet for den samme ting, nemlig fejlstrømsafbryderen (eller i daglig tale RCD).

En fejlstrømafbryder sidder som regel i tavlen som den første beskyttelse. Hvis den slår fra, er der oftest ingen strøm i boligen. Fejlstrømsafbryderen sidder der for at beskytte dig mod elektriske stød. Vi har som elektrikere måleudstyr til at måle på fejlstrømsafbryderen. Vi kan måle, om den virker korrekt. Vi ser jævnligt fejlstrømsafbrydere, der ikke virker korrekt. Enten er de for lang tid om at slå fra, eller også slår de slet ikke fra ved en fejlstrøm. Og det SKAL de.

 

HFI- og HPFI-relæet: Husk den lille “testknap”

Det, du selv bør gøre 1-2 gange årligt, er at trykke på den lille ”testknap”, der er på fejlstrømsafbryderen. Så slår fejlstrømsafbryderen fra, og du kan herefter tænde den igen. På den måde motionerer du fejlstrømsafbryderen, og forlænger dens levetid.

Hvis din fejlstrømsafbryder er defekt, skal den skiftes. Se nedenstående priser på udskiftning af fejlstrømafbrydere.

Virker din fejlstrømsafbryder? Står der HFI på den, bør den skiftes Står der FI på den, SKAL den skiftes Husk – den beskytter dig og din familie De fleste boliger er udstyret med en “normal” fejlstrømsafbryder. Se på din nuværende fejlstrømsafbryder, om der står 40 A (normal) eller 63 A (stor).
Virker din fejlstrømsafbryder? Står der HFI på den, bør den skiftes Står der FI på den, SKAL den skiftes Husk – den beskytter dig og din familie Se på din fejlstrømsafbryder/HFI-relæ om det er en 63 A
Virker din fejlstrømsafbryder? Står der HFI på den, bør den skiftes Står der FI på den, SKAL den skiftes Husk – den beskytter dig og din familie Test af fejlstrømsafbryder, test af HPFI-relæ, test af HFI-relæ, test af RCD. Vi tester din fejlstrømsafbryder med et dertil egnet måleapparat. Måleapparatet laver en ”fiktiv” fejlstrøm, således at fejlstrømsafbryderen tror, der er en fejl. På den måde testes fejlstrømsafbryderen korrekt af en professionel. Du kan også selv teste det på den lille testknap.

Forskellen på HPFI og HFI

HPFI-afbryder er den nyeste form for fejlstrømsafbryder. Den ligner meget en HFI-afbryder og virker også på samme måde. Både HPFI og HFI-afbryder skal udløse ved 30 mA. Hvad er forskellen så på disse 2?

Forskellen er bogstavet P, som står for pulserende strømme. Pulserende strømme opstår blandt andet i forbindelse med computere og hvidevarer. Det vil sige, at hvis der sker en fejl i de pulserende strømme, vil en HFI-afbryder ikke udkoble og afbryde strømmen, men det vil en HPFI-afbryder.

Da der kommer mere og mere elektronik i de danske hjem, er det derfor en god idé at få udskiftet ens HFI- afbryder med en HPFI-afbryder.

Hvis din eltavle er af ældre dato, bør du måske overveje at udskifte hele tavlen.

Kontakt os

Bøvl med dine eltavler, kontakt os i dag for at få hjælp eller for at få mere info.