Fejl på solceller – kontakt EnergiElektrikeren i dag

Få hjælp til fejlfinding på solceller og find fejl på solceller. Er din vekselretter eller inverter defekt efter lyn og torden eller stoppede den bare med, at virke af sig selv? Vi hjælper dig gerne med papirer til forsikringen. Vi finder fejl på solceller og reparerer solceller i hele landet, på Sjælland, Fyn, Jylland og brofaste øer.

EnergiElektrikeren er kåret til årets el-installatør 2018, og vi ved alt om fejl på solceller og reparation af solcelleanlæg, så kontakt os, når dine solceller fejler.

 

At finde fejl på solceller er EnergiElektrikerens speciale

Fejlfinding på solceller og reparation af solceller er vores speciale, og vi kan reparere alle invertere helt ned på printkortniveau. De fleste reparationer klarer vi på stedet allerede ved første besøg hos dig. Vores servicevogne er udstyret med den nyeste teknologi inden for solceller og i øvrigt indrettet til at kunne udføre loddeopgaver på printkort. Vores personale er blandt de dygtigste i landet både til fejlfinding på solceller og invertere i alle størrelse – vi laver ikke andet.

fejl på solceller
Vi er eksperter i at finde fejl på alle salgs solcelleanlæg.

 

1000 defekte solcelleanlæg om året

Hos EnergiElektrikeren er fejlfinding og at finde fejl på solceller hvedagskost – vi fejlfinder og reparerer cirka 1000 solcelleanlæg om året. Vi har med andre ord stor erfaring med fejlfinding og reparation af solceller i alle størrelser.

Desuden koster fejlfinding og reparation af en solcelleinverter ikke en hel bondegård. Prisen for reparation af en inverter koster typisk mellem 1995 til 5995 kroner inkl. moms, hvilket gælder for Sjælland, Fyn, Jylland og brofaste øer. Omkring 80% af de defekte invertere vi har fingrene i, kommer til at køre igen. EnergiElektrikeren yder 1 års garanti og 2 års reklamationsret på reparationen.

Alternativt kan man naturligvis også erstatte sin defekte inverter med en ny inverter, som måske også kan tilkobles et batteri. Det kan du se mere om her

 

Solceller ramt af lyn

Er dine solceller ramt af lyn? Eller melder din inverter fejl efter lynnedslag? Det som der sker ved lynnedslag er, at det skaber såkaldte transienter i elnettet. Transienter betegnes også som overspænding og overspænding er der ikke meget elektronik der kan tåle. En inverter til solcelleanlæg er udstyret med en del elektronik som ikke kan tåle overspænding som følge af lyn og torden. Derfor vil du opleve fejl på solceller.

For at beskytte dit solcelleanlæg for lyn og torden, så kan du med fordel slukke for solcelleanlægget, hvis der varsles om fx skybrud eller lyn og torden. Sluk for solcellerne både på inverterens DC afbryder og i eltavlen. Det er den meget lavpraktiske måde at beskytte dit solcelleanlæg på, og kræver naturligvis din tilstedeværelse. Alternativt kan man installere såkaldt transientbeskyttelse. Transientbeskyttelse af solceller og solcelleanlæg kræver en nærmere dimensionering, så kontakt EnergiElektrikeren og hør nærmere.

Hvis dit solcelleanlæg er ramt af lyn og ikke virker herefter, så kontakt os, vi besigtiger din inverter og vurderer skaden. Vi hjælper gerne med at udfylde papirer til dit forsikringsselskab.

115.000 solcelleanlæg i Danmark

I Danmark er der monteret omkring 115.000 solcelleanlæg (2022-tal), og de går naturligvis i stykker, som alt andet elektronik gør. I 2012 og 2013 var der et kæmpe boom i solcellebranchen, og der dukkede alle mulige leverandører op, som kunne sælge og montere solcelleanlæg.

Mange af de leverandører, er nu lukket igen, og kan derfor ikke hjælpe kunderne med fejlfinding på solceller. Mange solcelleejere ved ikke, hvor de skal henvende sig i forbindelse med fejlfinding på solceller. Men bare rolig, EnergiElektrikeren kan hjælpe dig med at finde fejl på solceller, uanset hvor du har købt det, så du ikke skal bekymre dig unødigt.

reparation af defekte solcelleanlæg

Typiske fejl på solcelleanlæg

Et solcelleanlæg består af solcellemoduler, som ligger på taget, en solcelleinverter, som kan sidde inde eller ude, samt en sikring, som typisk sidder i din eltavle (sammen med alle andre sikringer i din bolig). Moduler, inverter og eltavle er forbundet med kabler. Det svage led er som regel inverteren (uanset producent). Invertere er fyldt med elektronik, og der er mange dele, som kan gå i stykker. Derudover kan der også være fejl på kabler/stik, og solcellemoduler eller sikringen til dit solcelleanlæg er bare slået fra.

 • Defekte komponenter i inverter
 • Total defekt inverter
 • Inverter overophedet pga. manglende vedligeholdelse
 • Stikforbindelse på taget brændt over (dårlig forbindelse)
 • Der trænger vand ind i solcellemodulerne
 • Ødelagt/smadret solcellemodul
 • Sikring i eltavle slået fra
 • Løse kabelforbindelse
 • Løst skinnesystem (panelerne sidder ikke ordentligt fast)
 • Skinnesystem monteret uhensigtsmæssigt/ukorrekt (risiko for utætheder forøget)

Det kan du selv gøre

Når du opdager, at dit solcelleanlæg opfører sig mærkeligt, eller direkte kan se, at det ikke virker, kan du se, hvad der står i displayet på inverteren, fx fejlkoder eller lignende, som indikerer, hvad der er galt. Hvis inverteren er helt “død”, skal du tjekke din sikring i din eltavle og DC switchen, som typisk sidder på inverteren (oftest en drejeknap på størrelse med en “tennisbold”). Tjek at begge dele er tændt. Husk at nogle invertere slukker helt ned, når det er mørkt udenfor, så den virker “død”. Men den starter op igen, når det bliver lyst udenfor. Hvis ovenstående ikke hjælper, er det bedste, du kan gøre, at lægge mærke til, om der er noget system i måden, hvorpå den fejler – fx “den melder altid fejl i regnvejr”, eller “den går altid i fejl, når solen skinner kraftigst midt på dagen” etc.

 • Tjek at sikringen i din el-tavle er tændt
 • Tjek at DC switchen på din inverter er tændt
 • Registrer fejlkoder og -tekst i displayet på inverteren
 • Læg mærke til, hvilke symptomer der er ved fejl:
  • Regnvejr?
  • Meget solskin?
  • Opstartsprocedure?
  • Nedlukningsprocedure?
fejl på solceller

Det kan vi hjælpe med

Hvis du har konstateret, at dit solcelleanlæg ikke virker, og kontrolleret de ting, som du selv kan, er der ikke andet for end at kontakte EnergiElektrikeren.

Når vi modtager en udfyldt blanket (find den her) fra dig, starter vi med at tjekke, om der er garanti på produktet, og om det evt. er noget, vi kan forklare over telefonen. Hvis ikke det er tilfældet, aftaler vi en dag, hvor vi kommer ud og måler på solcelleanlægget og finder fejlen. I nogle tilfælde kræver det en snak med producenten, og den tager vi med det samme, mens vi er hos dig. På den måde får vi igangsat reparationen med det samme. Vi har kendskab til mere end 20 forskellige solcelleinvertere og endnu flere solcellemoduler. Vi har det mest avanceret måleudstyr inden for solcellebranchen, både til at måle ydeevne på dine solcellemoduler og inverter. Vi kan måle varmeforskelle på inverter og solcellemoduler med termokamera (dårlige forbindelser). Vi kan måle jord-/stelfejl på solcellemoduler og inverter. Måleudstyret er en ting – men knowhow er noget andet. Vi arbejder dagligt med solcelleanlæg, og vi ved alt om solcelleanlæg!

 • Du udfylder blanketten (find den her)
 • Vi kontakter dig inden for 3 hverdage
 • Vi fejlfinder og reparerer anlægget
 • Du er kørende igen efter typisk 3-10 hverdage

Vi reparerer alle typer solcelleanlæg – for alle

Vi udfører typisk fejlfinding og reparationer for private, erhverv, producenter, grossister, elinstallatører, solcellefirmaer og på anlæg i offentlige bygninger. Vi kan fejlfinde på alle typer solcelleanlæg og alle størrelser solcelleanlæg. Det er derfor mindre betydningsfuldt om du har købt dine solceller i Bilka, XL Byg, Bauhaus, Solteknik, Toka El, Grøn Sol, Gaia Solar, Solaropti, Top Energy, Johannes Fog, Bygma, Solarelements, EnergiSol eller hos en helt anden solcelleforhandler, som i mellemtiden er gået konkurs – vi skal nok få dine solceller til at virke igen.

 

Inverter-værksted og rullende værksted

Hos EnergiElektrikeren har vi et helt værksted som kun omfatter reparation af solcelleinvertere. På vores værksted bliver inverterne testet, analyseret og fejlårsagen fundet. I mange tilfælde kan inverterne repareres og i de tilfælde hvor inverterne ikke kan repareres, er vi naturligvis leveringsdygtige i en ny tilsvarende inverter. Se listen med de invertere som vi helt sikkert kender til her.

Alle kan indlevere deres inverter på vores værksted, hvad enten du er el-installatør som har en kunde der kræver hjælp eller om du er privatperson. Ved indlevering af din inverter på vores værksted er det dog meget vigtigt, at der er en tydelig mærkning med dine kontaktoplysninger påsat inverteren, således at den ikke bliver forvekslet med andre invertere.
Når vi reparerer en inverter, så foregår det efter alle kunstens regler og vi gør det som minimum lige så godt som inverterproducenterne selv udfører reparationen. EnergiElektrikeren går ind for, at det som kan repareres bør reparares og ikke bare smides ud. Solcelleinvertere har en forventet levetid på 10-12 år, dog skal det siges at nogle invertere holder betydeligt kortere tid (4 år) og nogle invertere holder betydeligt længere tid (18 år). Ved fejlfinding på solceller er der ikke nødvendigvis sammenhæng mellem den korte levetid og et bestemt produkt/producent.

Kendskab til mere end 20 invertermærker

Vi kan som udgangspunkt fejlfinde og reparere alle typer solcelleinvertere. Men de invertere, vi har mest erfaring med, er fejl på; ABB, Aros, Carlo Gavazzi, Danfoss TLX ULX DLX, Delta Solivia, Diehl, Effekta, EHE, EnergiSol, Eversolar, Fronius, Goodwe, Growatt, JFY, JSI-3000TL, Kaco, Kostal, Mastervolt, SMA, Schneider Electric, Solteknik-3000TL, Solu Tronic, Sonnen og Zeversolar.

Vores rullende værksteder (servicevognene) kan klare de fleste opgaver på stedet og er indrettet til at kunne udføre fejlfinding på solceller og reparation af solcelleanlæg. Vi har alt det fornødende udstyr og mange reservedele med os og kan også udføre loddearbejde på printkort hos dig i servicevognen. Alt sammen kræver naturligvis kvalificeret personale og det har vi i den grad, alle er uddannet elektrikere og flere har derudover også uddannelse som elektronikmekaniker og lignende. Mange kurser og videreuddannelser må vi tage i Tyskland, da der ikke er kvalificeret kurser herhjemme til os mere.

Fejlfinding på solceller og solcellepaneler er samme situation – vi kan fejlfinde på alle typer solcellepaneler. Med specieludstyr og stor erfaring får vi alle typer solcelleanlæg op at køre igen!

Kontakt os i dag

Er du nysgerrig på solceller, tøv ikke med at kontakte os.