Backup stik med Fronius GEN24 solcelleanlæg

Fronius nødstrøm stik til GEN24 solcelleanlæg

 

Har du et solcelleanlæg med en inverter fra Fronius GEN24 og evt. et batteri fra fx BYD så kan denne løsning hjælpe dig. Fronius GEN24 Plus fungerer som hjertet i dit solcelleanlæg og tilsluttes både solcellepaneler og batterisystemer. I inverteren er der indbygget et modul til nødstrøm, som er en særlig funktion i Fronius GEN24 Plus, den tilbyder en dedikeret nødstrømsudgang. Selvom det ikke er en fuld backup-løsning for hele huset, giver Fronius nødstrøm en enkel og økonomisk løsning for grundlæggende nødstrøm. Under en strømafbrydelse kan denne udgang fortsat forsyne et begrænset antal apparater, såsom et køleskab, en router eller lys, afhængigt af forbrugets størrelse og tilgængeligheden af solenergi.

Måden det fungerer på er, når der opstår en strømafbrydelse, vil Fronius GEN24 Plus-inverteren automatisk på blot 90 sekunder skifte til nødstrømstilstand. Hvis solen skinner og/eller der er strøm på batterierne, vil nødstrømmen kunne forsyne forbundne apparater med strøm direkte fra solcellerne. Så i bund og grund placeres en stikkontakt ved siden af din inverter, som i normal tilstand ikke fungerer, men i nødstrømstilstand fungerer uden problemer og den kan levere optil 3000W ved 230V, men det kræver at du selv sætter dine brugsgenstande i stikket. Alt efter ens forbrug og batterikapacitet samt årstid, så kan det være meget forskelligt, hvor længe man har strøm i off-grid tilstand. Men vi anbefaler at du tjekker, hvor meget strøm du bruger som ”tomgangsforbrug” fx om natten. Hvis du bruger 500W konstant, så vil du med et batteri på 5kWh kunne være selvforsynende i 10 timer. Men bruger du derimod 1000W konstant, så vil du kunne være off-grid i 5 timer etc.

Prisen er ret økonomisk, eftersom funktionen er indbygget i din inverter, så du skal forvente en pris med komplet levering og montering på 2.000 – 3.000 kr. inkl. moms.

Fronius GEN24 Plus med nødstrøm tilbyder en pålidelig og økonomisk løsning til dem, der ønsker at forbedre deres energiuafhængighed og sikre nødstrøm under elnets afbrydelser.

Fronius nødstrøm lysgruppe til GEN24 solcelleanlæg

 

En anden løsning er, at Fronius GEN24 Plus inverteren automatisk skifter til nødstrømstilstand inden for 90 sekunder ved et strømudfald og herefter forsyner en enkelt lysgruppe i din eltavle. Så hvis solen skinner og/eller batterierne er opladede, vil nødstrømmen kunne drive tilsluttede brugsgenstande på den ene lysgruppe i din eltavle. I praksis vil det fungere helt normalt i normaldrift, men elnettet svigter, slår den over i nødstrømstilstand og kan levere op til 3000W ved 230V på den ene lysgruppe i din tavle. Det kræver med denne løsning altså ikke at du gør noget, omkoblingen sker automatisk. Så man kan jo tilslutte denne nødstrøm til den lysgruppe som køleskab og fryser fx sidder på. Afhængig af dit forbrug, batteriets kapacitet og sæsonen, kan varigheden af off-grid strømforsyning variere. Vi anbefaler, at du undersøger dit “tomgangsforbrug”, for eksempel om natten. Hvis dit konstante forbrug er 500W, kan et 5kWh batteri holde dig selvforsynende i 10 timer. Ved et forbrug på 1000W konstant, vil du kunne være off-grid i 5 timer og så videre.

Prisen for denne løsning er økonomisk fordelagtig, da funktionen allerede er integreret i din inverter, og du kan forvente en samlet pris for levering og installation på mellem 4.000 og 6.000 kr. inkl. moms.

Fronius GEN24 Plus med nødstrøm tilbyder en pålidelig og økonomisk løsning for dem, der ønsker at øge deres energiuafhængighed og sikre nødstrøm i tilfælde af strømnedbrud.

Kunne du tænke dig og få et konkret tilbud eller har du spørgsmål til den beskrevne nødstrøm/Back-up løsning er du velkommen til at udfylde vores kontaktformular og vælge ”El – arbejde.