Hvorfor solceller – solceller fordele og ulemper

Hvorfor solceller? Det er sikkert et spørgsmål, du stiller dig, hvis du overvejer at købe solceller. Man skal vælge at købe et solcelleanlæg, fordi det er en god investering med en årlig forrentning på mellem 5-15 % – det er der ikke mange banker, der kan være med på.

Tilbagebetalingstiden er typisk 10-15 år, og med en garanteret levetid på 25 år er solcelleanlæg nok en af de mest sikre investeringer, du kan foretage. I øvrigt stiger husets værdi, når du har solcelleanlæg, EDC har lavet en undersøgelse i 2016, der viser, at huse med solcelleanlæg gennemsnitligt sælges for 54.000 kroner mere end lignende huse.

Dog kan investeringen falde helt til jorden, hvis du vælger det forkerte solcelleanlæg eller hvis det ikke monteres efter dine behov og rutiner. Hvis du for eksempel vælger et solcelleanlæg, som er for stort, er der stor risiko for, at størstedelen af din solcellestrøm ryger lige ud i elnettet, hvilket ikke er rentabelt. Solcelleanlægget skal passe til dig og i særdeleshed til dit forbrugsmønster.

Når du stiller dig selv spørgsmålet, hvorfor solceller, skal du altid rådføre dig med en erfaren VE installatør (Vedvarende Energi installatør), som er uddannet og certificeret til at rådgive, dimensionere, beregne, montere, tilslutte og idriftsætte solcelleanlæg. Det er vi naturligvis hos EnergiElektrikeren!

Her skal du begynde

Med EnergiElektrikeren som leverandør, gør vi sådan, hvis du skal have solceller.

  1. Undersøg over en periode, hvad dit elforbrug er, og hvornår du bruger strøm – du kan nemt hente et samlede overblik på eloverblik.dk log ind med nemID og download et excelark med dit time-for-time forbrug
  2. Send excelarket med time-for-time forbruget til EnergiElektrikeren, så kan vi lave en præcis simulering og beregning af dit scenarie, med solceller – enten med batteri eller uden batteri – og med eller uden elbil
  3. Du modtager et tilbud og en beregning fra os ud fra dit forbrugsmønster
  4. Du godkender tilbuddet
  5. Anlægget monteres, kvalitetssikring, test, afprøvning og idriftsættelse
  6. Solcelleanlægget færdigmeldes hos dit netselskabet

Hvorfor solceller hos EnergiElektrikeren… fordi vi har monteret over 800 anlæg

EnergiElektrikeren har siden 2009 beskæftiget med solcelleanlæg og har sidenhen monteret cirka 800 solcelleanlæg på de private danske hustage. Derudover har vi monteret flere større solcelleanlæg på hver især knap 400 kW på offentlige- og erhvervsbygninger, herunder FN-Bygningen i København, Navitas i Århus osv. Så hvorfor solceller hos EnergiElektrikeren? Tallene taler for sig selv!

I 2011 erhvervede vi os KSO-certifikatet, som udstedes af Teknologisk Institut. KSO certifikatet sikrer, at installerede anlæg lever op til kvalitetsmæssige krav. Vi er også uddannede VE installatører. En VE installatør er en certificeret installatør inden for vedvarende energi, og vores fokus er på solceller. VE installatører uddannes af Energistyrelsen, hvor vi i 2014 bestod med topkarakteren 12!

Kontakt os i dag

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du skal investere i et solcelleanlæg? Kontakt os, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget.