Hvorfor solceller – solceller fordele og ulemper

Hvorfor solceller? Det er sikkert et spørgsmål, du stiller dig, hvis du overvejer at købe solceller. Man skal vælge at købe et solcelleanlæg, fordi det er en god investering med en årlig forrentning på mellem 8-18 % – det er der ikke mange banker, der kan være med på.

Tilbagebetalingstiden er typisk 6-12 år, og med en garanteret levetid på 25 år er solcelleanlæg nok en af de mest sikre investeringer, du kan foretage. I øvrigt stiger husets værdi, når du har solcelleanlæg, EDC har lavet en undersøgelse i 2021, der viser, at huse med solcelleanlæg gennemsnitligt sælges for 54.000 kroner mere end lignende huse.

Dog kan investeringen falde helt til jorden, hvis du vælger det forkerte solcelleanlæg eller hvis det ikke dimensioneres efter dine behov og rutiner. Hvis du for eksempel vælger et solcelleanlæg, som er for stort, er der stor risiko for, at størstedelen af din solcellestrøm ryger lige ud i elnettet, hvilket ikke er rentabelt. Solcelleanlægget skal passe til dig og i særdeleshed til dit forbrugsmønster. Når man snakker forbrugsmønster så er det individuelt fra hus til hus og kan ikke bare sammenlignes med naboen eller husets areal. Her kommer et par eksempler på, hvad der kan få forbrugsmønsteret til at skille sig helt ud fra mængden.

 • Varmekilde på el/varmepumpe
 • El-bil
 • Aircondition
 • Udendørs spa-bad
 • Swimmingpool
 • Husdyr som kræver varmelamper
 • Udstyr der kører døgnet rundt
 • Og lignende

Når du stiller dig selv spørgsmålet, hvorfor solceller, skal du altid rådføre dig med en erfaren VE installatør (Vedvarende Energi installatør), som er uddannet og certificeret til at rådgive, dimensionere, beregne, montere, tilslutte og idriftsætte solcelleanlæg. Hos EnergiElektrikeren er vi naturligvis VE installatør, hvilket vi har været siden 2014.

Her skal du begynde

Med EnergiElektrikeren som leverandør, gør vi sådan, hvis du skal have solceller.

 1. Hvad er dit årlige elforbrug – se på din seneste el-regning og aflæs dit årlige elforbrug
 2. Du kan måske gøre dig nogle tanker omkring placering af selve solcellepanelerne
 3. Du kan udfylde vores kontaktformular som straks efter udfyldelsen sender et tilbud til dig ud fra vores egen beregningsalgoritme
 4. Du modtager et tilbud på mail
 5. Hvis du synes at tilbuddet lyder interessant, så kommer vi fysisk forbi dig og måler op og får afstemt dine forventninger og svarer på dine spørgsmål
 6. Du modtager evt et revideret tilbud og beregning
 7. Du godkender tilbuddet
 8. Anlægget monteres, kvalitetssikring, test, afprøvning og idriftsættelse af vores egne tømrer og elektrikere
 9. Solcelleanlægget færdigmeldes hos dit netselskabet

Vi har gjort det 1000-vis af gange før.

Vi hjælper dig med at finde den rette størrelse på dit solcelleanlæg.

Hvorfor solceller hos EnergiElektrikeren… fordi vi har monteret over 1000 anlæg

EnergiElektrikeren har siden 2009 beskæftiget med solcelleanlæg og har sidenhen monteret cirka 1000 solcelleanlæg på de private danske hustage. Desuden har vi forestået montering af flere større solcelleanlæg på mellem 20 – 500 kW på offentlige bygninger og erhvervsbygninger, herunder FN-Bygningen i København, Navitas i Århus osv. Så hvorfor solceller hos EnergiElektrikeren? Tallene taler for sig selv!

I 2011 erhvervede vi os KSO-certifikatet, som udstedes af Teknologisk Institut. KSO certifikatet sikrer, at installerede anlæg lever op til kvalitetsmæssige krav. KSO ordningen er i juni 2020 ophørt og erstattet af VE installatør. Vi er også uddannede VE installatører. En VE installatør er en certificeret installatør inden for vedvarende energi, og vores fokus er på solceller samt varmepumper. VE installatører uddannes af Energistyrelsen, hvor vi i 2014 bestod med topkarakteren 12!

Kontakt os i dag

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du skal investere i et solcelleanlæg? Kontakt os, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget.