El i køkkenet har høj prioritet

Køkkenet er som regel det rum i boligen, hvor der bruges mest strøm, og derfor skal emnet el i køkken prioriteres højt. Løsningerne i et køkkenprojekt er mange, og vi tager gerne en snak med kunderne forud for projektet, således at vi kan få et overblik over det kommende forbrug og brugsmønster. Nedenfor er et par priseksempler på elinstallationer i køkkener udført af EnergiElektrikeren.

 

Det får du, når EnergiElektrikeren står for el i dit køkken

  • Rigeligt med stikkontakter – når man laver et nyt køkken, bør man gøre sig selv den tjeneste, at have stikkontakterne nok. Kravet er 3 stk. ledige stikkontakter i et køkken, men mange gange bør man vælge det dobbelte. Stikkontakter er altid udført med jord. Dermed opnår man den bedste beskyttelse. Stikkontakter kan endvidere være udstyret med et USB-stik, således at man nemt kan oplade en smartphone eller tablet.
  • El i køkkenet i forhold til hvidevarer og køkkenmaskiner kan køre samtidigt – for eksempel kan opvaskemaskinen køre samtidigt med kaffemaskinen, og dermed er det helt slut med sikringer, der springer.
  • Godt arbejdslys på bordpladen – du opnår godt arbejdslys i den rigtige farve og rigtige farvegengivelse, så kødet er rødt og bananerne gule. Endvidere er det vigtigt, at lyset er placeret korrekt, således at det ikke skygger, når du står og arbejder.
  • Hyggestemning med lys – ud over godt arbejdslys er det også vigtigt at kunne skabe hygge i køkkenet. Det kan gøres på flere måder. For eksempel kan man kombinere flere forskellige lampetyper (spot, væglamper, pendler m.v.). Hvis køkkenet har en sådan udformning, så det ikke kan lade sig gøre, kan man nøjes med en lyskilde, som kan reguleres med en lysdæmper.
  • Rengøring kan blive en leg – det kan være svært at undgå krummer og småaffald på gulvet i køkkenet. Det er der en nem løsning på. Man kan få installeret en sokkelstøvsuger. En sokkelstøvsuger er en støvsuger, som er gemt i soklen på køkkenet. Man tager en almindelig kost, fejer skidtet sammen og aktiverer sokkelstøvsugeren med et tryk. Skidtet forsvinder. Sokkelstøvsugeren tømmes manuelt efter behov, typisk to til tre gange årligt.

Står du overfor at renovere dit køkken, bør du som bygherre gøre dig helt klare overvejelser, inden du går i gang med et sådan projekt. Hvilke håndværkere skal inddrages, og hvornår skal hvilke håndværkere deltage aktivt i projektet? Vores erfaring er helt klart, at jo bedre projektet er forberedt, desto mere gelinde går det, og desto bedre resultat opnås. Endvidere er der mange ting, der skal passe sammen. Blandt andet skal din elinstallation passe til det nye køkken. Hvor skal ovnen være? Hvor skal opvaskemaskinen stå? Kommer det til at passe med vinduerne? Hvor kan aftrækket (ventilationsrøret) fra emhætten gå hen?

EnergiElektrikeren giver altid gode råd og vejledning omkring istandsættelse af køkken. Tøv ikke. Kontakt os, og vi kan få en snak om jeres projekt. I den forbindelse udarbejder vi gerne et tilbud på elarbejdet. Så er det lettere for jer at budgettere det samlede projekt. Tilbuddet er naturligvis uforpligtende.

Kontakt os

Skal du have hjælp til at få fikset el i dit køkken, tøv ikke med at kontakte os.