Service på solcelleanlæg

Husk at tænke på service på solcelleanlæg, hvis du gerne vil have, at det skal kunne holde i lang tid. Vi tilbyder solcelleserviceabonnementer, som indeholder en årlig gennemgang af dit solcelleanlæg og tagkonstruktion samt en række fordele til dig året rundt.

 

1 ud af 3 har fejl på deres solcelleanlæg

Vi har siden 2011 udført 1000-vis af solcelleservice hos både privatkunder, virksomheder, offentlige institutioner og landmænd. Gennemsnitligt er der fundet fejl og anmærkninger på hvert 3. solcelleanlæg. Det kan være mindre betydningsfulde ting, såsom manglende rengøring af filtre, men det kan også være flækkede tegl, som har ført til vandskade i bygning. Eller dårlige solcellepaneler som er kortsluttet og været så varme at de udgjorde stor fare for brand! Service på solcelleanlæg er et must. Læs mere her hvad du selv kan gøre og hvad vi kan tilbyde.

 

Service på solcelleanlæg med abonnement

Det kan være svært at huske på service på solcelleanlæg, men med EnergiElektrikerens solcelleserviceabonnementerne er du fri for at “huske” at bestille solcelleservice hvert eneste år.

Med et solcelleserviceabonnement opnår du desuden en lang række fordele. For eksempel undgår du dyre reparationer på grund af manglende vedligeholdelse, du opnår rabat på reservedele, og du opnår 100 procent afkast på din investering samt undgår utæt tag og  overophedet inverter – som reducerer dens levetid. Du opnår med andre ord en masse fordele ved at have et solcelleserviceabonnement.

Alternativet til et fast abonnement, så kan du også bestille vores såkaldte “enkel service”, så kommer vi bare den ene gang og udfører solcelleservice.

Læs mere om solcellepakkerne i webshoppen og slå dig sammen med de øvrige 300 solcelleejere, som er tilmeldt vores serviceabonnement.

Har du nogle spørgsmål, send os en forespørgsel.

skal du bruge service på solcelleanlæg, så er du kommet til rette sted

Hvis du ikke gør noget!

Hvis du har et solcelleanlæg, som aldrig har fået lavet service, eller aldrig er blevet vedligeholdt, bliver der aldrig fulgt op på, om solcelleanlægget producerer det, det skal, og det, som du er blevet lovet fra starten – du mister dermed penge. I din inverter er der ventilatorer og/eller filtre, som løbende bør renses for at opretholde levetiden på inverteren. Skinnesystemet på taget består af mange forskellige dele, som med tiden kan løsne sig og falde ned. Hvis pakninger til skinnesystemet er utætte, bliver dit tag utæt – ligeledes kan en storm belaste solcellemodulerne og skinnesystemet så meget, at tegl eller plader flækker. Vi har set eksempler på, at solcelleanlæg har kørt på 50 %, fordi der er stik på taget, som er brændt over, og vi har set solcellemoduler, som har siddet så løst, at vi med lethed kunne trække dem ned. Vi har set solcelleanlæg, som langt fra giver det, de skal, pga. dårlige solcellemoduler. Vi har set solcelleinvertere, der har haft komponenter, som har været mere end 120 grader varme og dermed udgjorde en risiko for brand. Alene filtre, som ikke har været renset i 5-6 år, gør, at ventilatorerne kører hyppigere og dermed går hurtigere i stykker.

 

I værste tilfælde

 • Der opstår dårlig elektrisk forbindelse – brand
 • Solcelleanlægget falder ned – personskade
 • Det virker ikke optimalt – du mister penge
rensning af filtre i inverter og service på solcelleanlæg

Hvad kan du selv gøre!

For at vedligeholde dit solcelleanlæg løbende kan du med fordel gøre flere ting selv. Du kan sørge for, at der ved inverteren ikke opbevares ting og sager, således at den ikke kan “få luft” (der skal være ca 15 cm fri plads til alle sider omkring inverteren). Du kan rense filtrene i inverteren, og du kan forsigtigt rense ventilatorerne med en blød kost (ikke kompressor, da det kan inducere en overspænding og ødelægge den) så længe de er tilgængelige uden at åbne inverteren. Du kan i regnvejr kontrollere dit loftrum for utæt tag. Du skal se efter alle de steder, hvor skruerne går gennem taget. Du kan holde øje med, at evt. skygger er reduceret til et minimum på solcellemodulerne. Frem for alt – hold øje med din inverter ugentligt, at den lyser “grønt”, og gør dig selv den tjeneste at skrive produktionen ned måned for måned. Så kan du let sammenligne produktionen for fx maj 2015 og maj 2016.

 

Kort sagt – hold øje med

 • Lad inverteren få luft på alle sider
 • Rens filtre med blød kost
 • Rens evt. ventilatorer med blød kost
 • Tjek loftrum for utæt tag i regnvejr
 • Begræns skygger på solcellemodulerne
 • Vask løbende dine solcellemoduler
 • Lyser din inverter “grønt”?
 • Registrer din produktion måned for måned

Dette er en vejledning, og der kan forekomme andre scenarier. Uanset hvad, må du ikke åbne din inverter eller eltavle.

Eftersyn af solcelleanlæg og service på solcelleanlæg

Det gør vi!

Når du vælger EnergiElektrikeren til at udføre solcelleservice på dit solcelleanlæg, løber vi hele anlægget igennem. På loftrummet efterser vi, at spær og lægter er intakte og kontrollerer taget for utætheder – bl.a. ved hjælp af en fugttest. Inverteren åbner vi og tjekker den for løse elektriske forbindelse samt slidte komponenter med et termokamera. Solcellepanelerne tester vi for at finde ud af, om de leverer den mængde strøm, producenten har foreskrevet. På taget tjekker vi, at solcellemodulerne sidder ordentligt fast på skinnesystemet, og at der ikke mangler skruer, bolte eller beslag. Vi efterser, at der ikke trænger vand ind i solcellemodulerne, og at folie, glas og junctionbox er intakte. Vask af solcellepaneler er en vigtig del af vedligeholdelsen, og vi tilbyder solcellevask på professionel vis – dvs. vask med “opvarmet, demineraliseret vand” Det er det bedste for solcellemodulerne, da kemikalier og kalk kan skade modulerne. Hvis du ikke vasker solcellemodulerne, svarer det til, at der konstant er en lille skygge.

Alt sammen gør vi for at sikre levetiden og produktionen på dit solcelleanlæg i så mange år som muligt.

 

Vi tester det hele

 • Virker dine solceller, og yder de som lovet?
 • Er dit tag tæt og konstruktionen intakt?
 • Er der løse elektriske forbindelser i din inverter?
 • Er der defekte komponenter i din inverter?
 • Sidder dine solceller ordentligt fast på taget?
 • Er dine solceller utætte eller defekte?
 • Professionel vask af solcellemoduler

Kontakt os i dag

Spørgsmål omkring service og vedligeholdelse af dit solcelleanlæg, kontakt os i dag.