Forsikringsskade på solceller

Er dit solcelleanlæg defekt og har du mistanke om forsikringsskade på solceller? Så kan vi hjælpe dig videre. Det er som udgangspunkt altid en god ide at melde en skade til sit forsikringsselskab. Vi vil altid være behjælpelige med at fejlfinde på dit solcelleanlæg og dokumentere skaden. Dokumentationen på skaden på dit solcelleanlæg kan vi enten sende til dig eller direkte til dit forsikringsselskab. Forsikringsskade på solceller er lettest at dokumentere på onlineplatformen Scalepoint. Scalepoint anvendes af de fleste større forsikringsselskaber, så spørg altid dit forsikringsselskab om de bruger Scalepoint og at de kan tilknytte EnergiElektrikeren på sagen. På den måde kommunikerer både du som såkaldt skadelidte og os som håndværker samt forsikringsselskabet på samme platform. På platformen kan dokumenterer man skaden og beregner en pris på udbedring etc.

Typisk forsikringsskade på solceller

  • Lynnedslag
  • Transienter i elnettet (også kaldet overspænding)
  • Kortsluttet inverter
  • Smadret eller ødelagte solcellepaneler
  • Solcellepaneler blæst ned fra tag
  • Kortslutning af solcellepaneler
  • Brand forårsaget af solcellepaneler
  • Utæt tag i forbindelse med solcelleanlæg

Hvis der hersker tvivl om, om dit solcelleanlæg har været udsat for fx overspænding eller fx er kortsluttet, så er vi altid behjælpelige med at udfylde evt. skadesrapport til dig eller dit forsikringsselskab, hvor en reparationspris og en erstatningspris på tilsvarende model vil fremgå. Så kan dit forsikringsselskab bedømme, hvad der bør ske og hvad de dækker.

75 forsikringsskader om året

Hos EnergiElektrikeren reparerer vi ca. 75 beskadiget solcelleanlæg om året som erstattes af et forsikringsselskab. Vi kører for flere forskellige forsikringsselskaber bl.a. TopDanmark, Tryg, Alm. brand, Alka, GF forsikring, LB forsikring etc. Derudover hjælper vi andre elinstallatører med at udføre reparationer af solcelleanlæg som er defekte som følge af en skade. Men bare fordi et solcelleanlæg er defekt er det ikke nødvendigvis en forsikringssag. Det kræver at der er en skade på solcelleanlægget (ligesom ved alle andre forsikringssager), dvs. at slidtage, manglende vedligeholdelse og dårligt produceret komponenter erstattes altså ikke af dit forsikringsselskab. Vi hjælper med at vurdere om dit solcelleanlæg dækkes af forsikringen.

Produktgaranti

I perioden 2011 – 2013 blev der installeret mange solcelleanlæg  i Danmark. Men i mellem tiden er der mange af de leverandøren som er gået konkurs, og du som solcelleejer ved ikke med sikkerhed, hvor du skal henvende dig, hvis det går i stykker. Hos EnergiElektrikeren er vi behjælpelige med at kontakte producenten af produktet og sørge for, at eventuelle garantier kan udnyttes, således at du ikke selv hænger på regningen. De fleste producenter betaler nemlig (inden for garantiperioden) for nye reservedele og udskiftning heraf. På den måde vil din eksisterende garanti ligeledes fremstå uændret.

Læs mere om fejl på solceller

Læs meget mere om fejl på solcelleanlæg og hvordan vi gør når vi reparerer solcelleanlæg

Kontakt os i dag

Har du nogle spørgsmål omkring garantien på eller forsikringen af dit solcelleanlæg, tøv ikke med at kontakte os.