Netbalancering

Netbalancering af elnettet

Netbalancering er afgørende for at holde vores elnet stabilt og effektivt, især nu hvor vi bruger mere grøn energi fra sol og vind. Her forklarer vi, hvorfor det er vigtigt, og hvordan det fungerer i praksis.

Hvad er Netbalancering?

Forestil dig, at elnettet er som en stor dansefest, hvor produktionen af elektricitet og forbruget skal danse i takt. Hvis musikken (produktionen) går for hurtigt i forhold til danserne (forbruget), eller omvendt, bliver festen rodet. Netbalancering sørger for, at musikken og danserne altid er synkroniseret, så festen går glat.

Hvorfor er Netbalancering vigtig?

  • Stabilitet: Uden god netbalancering kan vi opleve strømafbrydelser, fordi elnettet bliver ustabil.
  • Grøn Energi: Sol og vind er fantastiske grønne energikilder, men de er ikke altid forudsigelige. Nogle dage er der meget sol, andre dage næsten ingen. Vi skal kunne håndtere disse svingninger uden at miste strømmen.
  • Økonomi: Et godt balanceret elnet hjælper med at holde omkostningerne nede, fordi det udnytter energien bedst muligt.

Hvordan gør vi det?

  • Energilagring: Vi kan gemme ekstra energi, når der er masser af sol eller vind, og bruge den, når der er brug for den. Tænk på det som at have en kæmpe stor batteripakke eller rigtig rigtig mange mindre batteripakker.
  • Styring af Efterspørgsel: Nogle gange beder vi folk om at bruge mindre strøm, når der ikke er nok, eller bruge mere, når der er overskud. Det kan være noget så simpelt som at tænde for opvaskemaskinen om natten.
  • Smarte Netværk: Moderne teknologi hjælper os med at se, hvor der er brug for mere eller mindre energi, og justerer automatisk for at holde alt i balance.
  • Udveksling af Energi: Nogle gange sender vi overskydende energi til steder, der mangler energi, og omvendt, lidt ligesom at låne en kop sukker af naboen.

Fremtiden for Netbalancering

Fremtiden ser lys ud med nye teknologier, der gør det lettere at forudsige og håndtere svingningerne i energiproduktionen fra vedvarende kilder. Dette vil gøre vores elnet endnu mere robust og bæredygtigt, så vi kan fortsætte med at nyde godt af grøn energi uden bekymringer.

netbalancering

For dybdegående information og de seneste opdateringer om netbalancering, besøg Energinets officielle hjemmeside her.

Tjen penge på netbalancering

Optjen passiv indkomst med en netbalanceringsaftale med Energinet og Emaldo.

I september 2024 lancerer EnergiElektrikeren produktet Power Pulse fra Emaldo. En revolutionerende løsning, der giver dig mulighed for at tjene en passiv månedlig indkomst. Med Emaldo Power Pulse bliver det muligt at stabilisere frekvensen i det offentlige elnet. Elnettet er ofte udfordret af den stigende anvendelse af varierende energikilder som vind og sol.

Sådan fungerer det

Når der opstår ustabilitet i elnettet, sender Emaldo et signal til din Power Pulse enhed, som enten lynhurtigt oplader fra, eller aflader, til nettet. Denne handling bidrager til netbalancering og understøtter dermed en stabil energiforsyning. Det vil sige, at det batteri som du får monteret udelukkende er til netbalancering og derfor kun til brug for det og ikke til dit egetforbrug. Du har med andre ord en aftale med det danske firma Emaldo. Og Emaldo som styrer dit batteri, har altså aftalen med Energinet, som så køber den systemydelse af netbalancering.

Du tjener kr. 17.780 om året* og kaldes for Emaldo Grid Rewards – uden nogen indsats fra din side.

Ved at deltage i Emaldo Power Pulse-programmet, får du ikke kun økonomisk gavn, men du spiller også en aktiv rolle i at forme fremtidens energilandskab. Vær med fra starten og sæt dit præg på en grønnere fremtid.

*udbetalinger fra Emaldo Grid Rewards er baseret på de seneste 24 måneders indtjening. Beløbet er ikke en garanti for fremtidige udbetalinger, da grid rewards baseres på en række variable betingelser, herunder om systemet er indstalleret i DK1 eller DK2.

Hvad koster det?

Du kan se og læse meget mere om Emaldo’s produkter i vores webshop, her er fx vores populære Emaldo Power Pulse løsning.

netfrekvens