Danfoss TLX

Har du en Danfoss TLX inverter der melder fejl eller lyser den bare rødt? EnergiElektrikeren – årets el-installatør 2018 er specialist i at fejlfinde på Danfoss invertere og reparere dem. De fleste vil nok opleve Danfoss TLX med fejlkode 364 eller fejlkode 237 samtidig med at Danfoss TLX blinker grønt. Det er også set flere gange, at Danfoss inverteren slår relæet fra når solen står højst på himlen. Hvor inverteren egentligt burde producere flest watt. Andre jævnlige fejl kan være at displayet flakker eller display hvor teksten helt er forsvundet. Det kan også være en fejl, hvor inverteren hver morgen starter med at skal have indtastet “landekode” og “PV effekt”. Hvis ikke den indtastes hver morgen, så starter inverteren ikke op.

Erfaring med solcellereparationer

Vi har arbejdet med solcelleanlæg siden 2009 og har kendskab til mange vekselrettere og solcellepaneler fra den “gamle ordning” såsom bl.a. Danfoss TLX inverter serien. Endvidere reparerer vi også mange invertere for vores kollegaer i branchen.

De fleste invertere som vi reparerer forlænger vi levetiden med 50%, det er en god og bæredygtig løsning og så er det også billigere end at skulle købe en helt ny inverter.

Du kan frit vælge imellem at indlevere din inverter hos os på vores værksted eller vi kan komme til dig og se på solcelleanlægget.

Hvad koster det at reparerer en Danfoss TLX? En reparation afhænger af fejlårsagen, men prisen for reparation er typisk mellem kr. 3.000 til 6.000 inkl. moms, prisen gælder Sjælland, Fyn, Jylland og brofaste øer.

Reparation af Danfoss TLX inverter – kontakt EnergiElektrikeren!
Læs mere om fejl på solcelleanlæg her

Tjek selv Danfoss inverter

Du kan selv tjekke følgende: Denne inverter er udstyret med en lille diode som er placeret lige ved siden af displayet. Denne diode vil altid lyse konstant grønt, hvis det er lyst udenfor. Hvis den lyser rødt eller blinker grønt, så er der med garanti noget galt og du skal kontakte EnergiElektrikeren for reparation.

Inverteren findes i flere forskellige effektstørrelse fra 6kW til 15kW. Inverteren er bygget til at må installeres indendørs og udendørs. Inverteren er en såkaldt 3-faset inverter på 230/400V

Da Danfoss A/S stoppede med at producere invertere til solceller i 2013, så kan det være svært at skaffe reservedele. Men da vi hos EnergiElektrikeren reparerer invertere helt ned på printkort niveau, så er det ikke et problem at få dem til at køre igen.

 

Hvad så nu?

Når du tager kontakt til EnergiElektrikeren vedr. en defekt Danfoss TLX, så er det vigtigt at vi får serienummeret med ved din henvendelse. På den måde kan vi tjekke op på om der er garanti på inverteren og vi kan samtidig bestille helt nøjagtige reservedele til den. Serienummeret finder du på inverteren højre side. Derudover er det en rigtig god ide, at du sender en fejlbeskrivelse med eller endnu bedre en fejlkode, såfremt du har registreret en eller flere.

Tjek din installation selv

Danfoss TLX skal desuden være beskyttet af en såkaldt RCD (fejlstrømsafbryder) type B 300mA. Desuden også en sikring på typisk 10-25A. Hvis ikke inverteren er sikret med dette, så risikerer man, at der i tilfælde af fejl kan opstå farlig strøm som kan medføre elektrisk stød. Tjek om du har den rette RCD (fejlstrømsafbryder) ved at kigge i din el-tavle. Ud for grupperne “solcelleanlæg max 16A” skal der på RCD’en (fejlstrømsafbryderen) være dette symbol:

Billeder af Danfoss TLX

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, skriv til os, og vi vender straks tilbage.