Danfoss TLX

Har du en Danfoss TLX inverter der melder fejl eller lyser den bare rødt? EnergiElektrikeren – årets el-installatør 2018 er specialist i at fejlfinde på Danfoss invertere og reparere dem. De fleste vil nok opleve Danfoss TLX med fejlkode 364 eller fejlkode 237 samtidig med at Danfoss TLX blinker grønt. Det er også set flere gange, at Danfoss inverteren slår relæet fra når solen står højst på himlen og inverteren egentligt burde producere mange watt. Andre jævnlige fejl kan være at displayet flakker eller display hvor teksten helt er forsvundet. Det kan også være en fejl, hvor inverteren hver morgen starter med at skal have indtastet “landekode” og “PV effekt”. Hvis ikke den indtastes hver morgen, så starter inverteren ikke op.
Få repareret din defekte Danfoss inverter nu – kontakt EnergiElektrikeren!

Du kan selv tjekke følgende: Denne inverter er udstyret med en lille diode som er placeret lige ved siden af displayet. Denne diode vil altid lyse konstant grønt, hvis det er lyst udenfor. Hvis den lyser rødt eller blinker grønt, så er der med garanti noget galt og du skal kontakte EnergiElektrikeren for reparation.

Inverteren findes i flere forskellige effektstørrelse fra 6kW til 15kW. Inverteren er bygget til at må installeres indendørs og udendørs. Inverteren er en såkaldt 3-faset inverter på 230/400V

Da Danfoss A/S stoppede med at producere invertere til solceller i 2013, så kan det være svært at skaffe reservedele. Men da vi hos EnergiElektrikeren reparerer invertere helt ned på printkort niveau, så er det ikke et problem at få dem til at køre igen.

 

Hvad så nu?

Når du tager kontakt til EnergiElektrikeren vedr. en defekt Danfoss TLX, så er det vigtigt at vi får serienummeret med ved din henvendelse. På den måde kan vi tjekke op på om der er garanti på inverteren og vi kan samtidig bestille helt nøjagtige reservedele til den. Serienummeret finder du på inverteren højre side. Derudover er det en rigtig god ide, at du sender en fejlbeskrivelse med eller endnu bedre en fejlkode, såfremt du har registreret en eller flere.

Tjek din installation selv

Danfoss TLX skal desuden være beskyttet af en såkaldt RCD (fejlstrømsafbryder) type B 300mA. Desuden også en sikring på typisk 10-25A. Hvis ikke inverteren er sikret med dette, så risikerer man, at der i tilfælde af fejl kan opstå farlig strøm som kan medføre elektrisk stød. Tjek om du har den rette RCD (fejlstrømsafbryder) ved at kigge i din el-tavle. Ud for grupperne “solcelleanlæg max 16A” skal der på RCD’en (fejlstrømsafbryderen) være dette symbol:

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, skriv til os, og vi vender straks tilbage.