Kostal Piko

Fejl på Kostal Piko

Kostal Piko inverter starter ikke om morgenen? Og det du gør, for at få den igang igen er at slukke den og tænde igen og så kører den lige ind til næste morgen? Eller skriver din Kostal Piko XXX eller “malfunction 903 system fault” displayet? Det er kendte problemer som kan repareres. Hos EnergiElektrikeren har vi mange års erfaring med vedligeholdelse og reparation af solcelleinvertere, herunder også Kostal Piko inverter serien. Vi har arbejdet med solcelleanlæg siden 2009 og har kendskab til mange vekselrettere og solcellepaneler fra den “gamle ordning” såsom bl.a. Kostal Piko inverter serien. Endvidere reparere vi også mange invertere for vores kollegaer i branchen.

Vær opmærksom på, at Kostal er en OEM producent, hvorfor Kostal Piko invertere også markedsføres som invertere fra hhv. Centrosolar, Luxra, Solarworld og Solar Fabrik. Med andre ord, inverterne er ens, bortset fra farven og navnet.

De fleste invertere som vi reparerer forlænger vi levetiden med 50%, det er en god og bæredygtig løsning og så er det også billigere end at skulle købe en helt ny inverter.

Du kan frit vælge imellem at indlevere din inverter hos os på vores værksted eller vi kan komme til dig og se på solcelleanlægget.

Hvad koster det at reparerer en Kostal Piko? En reparation afhænger af fejlårsagen, men prisen for reparation er typisk mellem kr. 3.000 til 6.000 inkl. moms, prisen gælder Sjælland, Fyn, Jylland og brofaste øer.

Reparation af Kostal Piko inverter – kontakt EnergiElektrikeren!
Læs mere om fejl på solcelleanlæg her

Kostal Piko

Selvhjælp – pas på

Hvis du selv begynder at rode med din inverter, så sluk først for både AC og DC. I øvrigt er det meget vigtigt at du passer rigtig godt på DC stikkene. Det er de 4stk (på nogle modeller 6stk) sorte stikforbindelser i bunden til venstre på inverteren. De har måske været monteret i årevis og er næsten groet fast og knækker nemt. Hvis stikkene knækker for dig, risikerer du at gøre skaden meget værre end den måske var i forvejen.

DC afbryderen forefindes i bunden af inverteren og er rød. Den kan let drejes over på OFF, hvis du ønsker det. Endvidere kan du slukke for gruppen i din eltavle som hedder noget i retning af “Solcelleanlæg”. Vi anbefaler ikke at du tager låget af inverteren, da der er fare for elektrisk stød. Inverterens låg bør kun afmonteres af professionelt og uddannet personale såsom EnergiElektrikeren.

6 almindelige fejl

De mest almindelige fejl på Kostal Piko inverterne er:

240 overstrøm AC

241 overstrøm AC

400 isolationsfejl DC

401 isolationsfejl DC

900 systemfejl
Den starter bare ikke om morgenen…

 

Hvis du har en Kostal Piko med fejl, så kan den i mange tilfælde repareres og du kan her på siden få hjælp til at komme videre.

Kostal Piko inverterserien findes i følgende effektstørrelser:

  • 3.0 DCS
  • 3.6 DCS
  • 4.2 DCS
  • 5.5 DCS
  • 7.0 DCS
  • 8.3 DCS
  • 10.1 DCS

Kostal mærker 

Tyske Kostal producerer ikke længere Kostal Piko inverterne, så de nuværende modeller hedder bl.a. Kostal IQ og Kostal Plenticore.

I øvrigt er Kostal en OEM virksomhed, som i korte træk betyder at de producerer produkter som købes af andre virksomheder og markedsføres under andet navn, som er døbt af de andre virksomheder. Af andre mærker kan nævnes Centrosolar Piko, Luxra Piko, Solarworld Piko og Solar Fabrik Convert T.

 

Kostal 100 års erfaring

Den tyske inverterproducent Kostal Solar Electric som blev grundlagt i 2006, har mange års erfaring med solcelleinvertere og producerer stadig nogle af markedets mest ansete invertere. Kostal koncernen er dog grundlagt i 1912 og beskæftiger samlet set ca. 18.000 medarbejdere.

 

Kostal support

EnergiElektrikeren er registreret som servicepartner hos Kostal og kan derfor også håndtere evt. garantisager, du skal blot oplyse os om det på forhånd og indlevere garantibeviset sammen med inverteren.

Billeder af Kostal Piko

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, skriv til os, og vi vender straks tilbage.