Danfoss ULX

Har du en Danfoss ULX der melder fejl? EnergiElektrikeren – årets el-installatør 2018 er specialist i at fejlfinde på solcelleinverteren og reparere den. De fleste med solceller og en Danfoss ULX inverteren vil nok opleve, at den melder fejl i form af tekst. Fejlkoderne “U-GRID” eller “U DC-BUS” er ofte sete fejl og kræver udskiftning af komponenter i inverteren. Der har også været en tendens til, at der kommer støj fra Danfoss ULX i form af høj brummende lyd, hvis du oplever Danfoss ULX inverteren larmer, så er det vigtigt at du slukker for den omgående ellers risikerer du at den brænder sammen. Kontakt straks EnergiElektrikeren for reparation af din inverter.

Inverteren findes i flere forskellige effektstørrelse fra 1800W til 5400W. Inverteren findes endvidere i en indendørs og udendørs udgave. Hvis inverteren er udstyret med et “i” efter effektstørrelsen, så er den til indendørs brug og hvis den er udstyret med et “o” er den til udendørs brug (betydning er hhv. indoor og outdoor). Inverteren er en såkaldt 1-faset inverter på 230V.

Eftersom Danfoss A/S stoppede med at producere invertere til solceller i 2013, så kan det være svært, at skaffe reservedele til dem. Men da vi hos EnergiElektrikeren reparerer invertere helt ned på printkortniveau, så er det ikke et problem at få dem til at køre igen.

Få repareret din defekte Danfoss ULX inverter nu – kontakt EnergiElektrikeren!

Hvad så nu?

Når du tager kontakt til EnergiElektrikeren vedr. en defekt inverter, så er det vigtigt at vi får serienummeret med ved din henvendelse. På den måde kan vi tjekke op på om der er garanti på inverteren og vi kan samtidig bestille helt nøjagtige reservedele til den. Serienummeret finder du på inverterens højre side. Derudover er det en rigtig god ide, at du sender en fejlbeskrivelse med eller endnu bedre en fejlkode, såfremt du har observeret en eller flere.

Tjek din installation selv

Danfoss TLX skal desuden være beskyttet af en såkaldt RCD (fejlstrømsafbryder) type B 300mA. Desuden også en sikring på typisk 10-25A. Hvis ikke inverteren er sikret med dette, så risikerer man, at der i tilfælde af fejl kan opstå farlig strøm som kan medføre elektrisk stød. Tjek om du har den rette RCD (fejlstrømsafbryder) ved at kigge i din el-tavle. Ud for grupperne “solcelleanlæg max 16A” skal der på RCD’en (fejlstrømsafbryderen) være dette symbol:

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, skriv til os, og vi vender straks tilbage.