Danfoss ULX

Danfoss ULX

Har du en Danfoss ULX der melder fejl? EnergiElektrikeren – årets el-installatør 2018 er specialist i at fejlfinde på solcelleinvertere og reparere dem. De fleste med solceller og en Danfoss ULX inverter vil nok opleve, at den melder fejl i form af tekst i display. Fejlkoderne “U-GRID” eller “U DC-BUS” er ofte sete fejl og kræver udskiftning af komponenter i inverteren. Der har også været en tendens til, at der kommer støj fra Danfoss ULX i form af høj brummende lyd, hvis du oplever Danfoss ULX inverteren larmer, så er det vigtigt at du slukker for den omgående ellers risikerer du at den brænder sammen. Kontakt straks EnergiElektrikeren for reparation af din inverter.

Inverteren findes i flere forskellige effektstørrelse fra 1800W til 5400W. Inverteren findes endvidere i en indendørs og udendørs udgave. Hvis inverteren er udstyret med et “i” efter effektstørrelsen, så er den til indendørs brug og hvis den er udstyret med et “o” er den til udendørs brug (betydning er hhv. indoor og outdoor). Inverteren er en såkaldt 1-faset inverter på 230V.

Eftersom Danfoss A/S stoppede med at producere invertere til solceller i 2013, så kan det være svært, at skaffe reservedele til dem. Men da vi hos EnergiElektrikeren reparerer invertere helt ned på printkortniveau, så er det ikke et problem at få dem til at køre igen.

Erfaring med solcellereparationer

Vi har arbejdet med solcelleanlæg siden 2009 og har kendskab til mange vekselrettere og solcellepaneler fra den “gamle ordning” såsom bl.a. Danfoss ULX inverter serien. Endvidere reparerer vi også mange invertere for vores kollegaer i branchen.

De fleste invertere som vi reparerer forlænger vi levetiden med 50%, det er en god og bæredygtig løsning og så er det også billigere end at skulle købe en helt ny inverter.

Du kan frit vælge imellem at indlevere din inverter hos os på vores værksted eller vi kan komme til dig og se på solcelleanlægget.

Hvad koster det at reparerer en Danfoss ULX? En reparation afhænger af fejlårsagen, men prisen for reparation er typisk mellem kr. 3.000 til 6.000 inkl. moms, prisen gælder Sjælland, Fyn, Jylland og brofaste øer.

Reparation af Danfoss ULX inverter – kontakt EnergiElektrikeren!
Læs mere om fejl på solcelleanlæg her

Hvad så nu?

Når du tager kontakt til EnergiElektrikeren vedr. en defekt inverter, så er det vigtigt at vi får serienummeret med ved din henvendelse. På den måde kan vi tjekke op på om der er garanti på inverteren og vi kan samtidig bestille helt nøjagtige reservedele til den. Serienummeret finder du på inverterens højre side. Derudover er det en rigtig god ide, at du sender en fejlbeskrivelse med eller endnu bedre en fejlkode, såfremt du har observeret en eller flere.

Tjek Danfoss ULX inverteren selv

Hvis inverteren skriver noget med “grid” i displayet, så skal du starte med at kigge i din eltavle, at sikringen ikke er slået fra. Ofte er det en såkaldt automatsikring (eller kombiafbryder) der sidder i din eltavle, med teksten “solcelleanlæg”. Hvis den er slået fra, så skal du blot tænde den igen.

En anden iagttagelse du kan foretage er, hvis inverteren brummer eller hyler ved meget solskin, hvis inverteren bliver varm på frontens midte (mærk evt. bare med din håndryg).
Hvis inverteren gør en af ovenstående ting, så er det meget vigtigt, at du slukker for inverteren, da den ellers vil gå i stykker. Problemet forsvinder desværre ikke af sig selv – inverteren skal repareres. Kontakt EnergiElektrikeren her.

Danfoss ULX

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, skriv til os, og vi vender straks tilbage.