Mastervolt XS3200 SW

Har du en solcelleinverter af typen Mastervolt XS3200 SW, som melder fejl eller bare er defekt? Så er vi specialist i at fejlfinde og reparere dem. Mastervolt XS3200 SW fejlkodeoversigt er ret simpel og mange vil nok opleve følgende fejl “HW fail 3” eller “HW fail 4”.

Mastervolt har ikke produceret nettilsluttet invertere siden 2015, så det kan være begrænset med adgang til reservedele. Mastervolt producerer nu kun invertere til offgrid solcelleanlæg. En defekt Mastervolt XS3200 SW med fejl kan ofte repareres og vi bekymre os egentligt ikke om du har købt din Mastervolt XS3200-SW af Grøn Sol eller Davidsen Tømrerhandel eller en helt tredje – vi fokusere på at få løst dit problem – så din Mastervolt XS3200 SW inverter begynder at producere strøm igen.

Erfaring med solcellereparationer

Vi har arbejdet med solcelleanlæg siden 2009 og har kendskab til mange vekselrettere og solcellepaneler fra den “gamle ordning” såsom bl.a. Mastervolt XS inverter serien. Endvidere reparerer vi også mange invertere for vores kollegaer i branchen.

De fleste invertere som vi reparerer forlænger vi levetiden med 50%, det er en god og bæredygtig løsning og så er det også billigere end at skulle købe en helt ny inverter.

Du kan frit vælge imellem at indlevere din inverter hos os på vores værksted eller vi kan komme til dig og se på solcelleanlægget.

Hvad koster det at reparerer en Mastervolt XS3200-SW? En reparation afhænger af fejlårsagen, men prisen for reparation er typisk mellem kr. 3.000 til 6.000 inkl. moms, prisen gælder Sjælland, Fyn, Jylland og brofaste øer.

Reparation af Mastervolt XS inverter – kontakt EnergiElektrikeren!
Læs mere om fejl på solcelleanlæg her

Billeder af Mastervolt

Liste med fejlmeldinger fra Mastervolt XS3200-SW

Hvis du opdager at din Mastervolt XS3200-SW inverter laver fejl, så kan følgende blive vist i LCD displayet:

NONE
Inverter arbejder normalt (vises fx i forbindelse med opstart)

WAIT 0:00
Efter at Mastervolt er blevet (gen)tilsluttet vekslelstrømsnettet, checker den kvaliteten af vekselstrømsnettet, før den begynder at køre normalt. Dette kan vare op til 5 minutter.

SOL1 LOW
Lav spænding fra solceller. Normal tilstand ved solopgang og solnedgang. Hvis problemet fortsætter når der er tilstrækkelig solindstråling på solcellemodulerne, så kontakt EnergiElektrikeren.

COUNTRY (eller landenavn)
Der er ikke valgt landekode. Vælg den rigtige landekode. Se i manualen kapitel 4.3.2

TEMP HI
Høj intern temperatur i inverter, tjek om luftgennemstrømningen er blokeret. Se kapitel 3.3 i manualen vedr. retningslinjer for installation. Hvis problemet fortsætter, kontakt en EnergiElektrikeren.

SOL1 HIGH
Spænding i tilgang til inverter er for høj. Kontakt EnergiElektrikeren.

NO GRID
Ingen forbindelse til elnettet. Tjek forbindelsen til elnettet. Tjek fx sikringen og relæet i din el-tavle. Ellers kontakt EnergiElektrikeren.

ENS OFF eller G83 OFF
Fejl opstået ved sikkerhedsanordning i elnettet. Netkvaliteten er udenfor normale grænser. Tjek nettilslutningen. Tjek fx sikringen og relæet i din el-tavle. Ellers kontakt EnergiElektrikeren.

VAC LOW
Lav spænding på elnettet. Tjek fx sikringen og relæet i din el-tavle. Ellers kontakt EnergiElektrikeren.

VAC HIGH
Høj spænding på elnettet. Tjek fx sikringen og relæet i din el-tavle. Ellers kontakt EnergiElektrikeren.

FAC LOW
Frekvens i elnettet for lav. Kontakt EnergiElektrikeren.

FAC HIGH
Frekvens i elnettet for høj. Kontakt EnergiElektrikeren.

INSULATION
Fejl i isolering. Kontakt EnergiElektrikeren.

NTC FAIL
EF I2C FAIL
ENS FAIL
CB I2C FAIL
HW VAC FAC
HW RELAY
HW ERROR 1-9

Defekt enhed internt i Mastervolt inverter. Noter den nøjagtige fejltekst. Kontakt EnergiElektrikeren.

 

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, skriv til os, og vi vender straks tilbage.