Solcelleanlæg kræver stort set ingen vedligeholdelse. De er nemlig meget holdbare og bør fungere effektivt uden den store vedligeholdelse. Men derfor er det stadig en god idé at få et serviceeftersyn af dit anlæg i ny og næ.

Det er vigtigt, at du husker at få lavet service på dit solcelleanlæg af en fagmand, der gennemgår anlægget for at tjekke, om det fungerer optimalt. Det sikrer en bedre udnyttelse af energi samt en længere levetid.

Hvad sker der, hvis jeg ikke vedligeholder mit solcelleanlæg?

Sørger du ikke for at vedligeholde dit solcelleanlæg eller få lavet service, finder du ikke ud af, om anlægget arbejder optimalt.

Det kan eksempelvis være, at solcellerne ikke producerer den rette mængde energi, hvilket i sidste ende fører til, at du mister penge. I nogle tilfælde kan et manglende serviceeftersyn betyde, at solcelleanlægget kun producerer 50 % af den energi, du er blevet lovet, fordi der er opstået problemer med flere dele.

Der kan blandt andet opstå problemer med inverteren eller skinnesystemet, som påvirker anlæggets ydeevne. For eksempel bør ventilatorer og/eller filtre i inverteren regelmæssigt renses for, at inverteren ikke beskadiges.

Samtidigt består skinnesystemet af dele, der kan løsne sig og falde ned. Det kan gå udover dit tag, som bliver utæt eller i værste tilfælde ende med en personskade. Der kan også opstå en brandfare på grund af en dårlig elektrisk forbindelse.

Sådan vedligeholder du selv dit solcelleanlæg

For at vedligeholde dine solceller kan du vaske dem rene for snavs et par gange om året, hvilket du nemt kan gøre med en haveslange, så der ikke er noget, som skygger for anlægget. Denne grundlæggende rengøring sikrer, at solen kan skinne klart på panelet og herved maksimere mængden af energi til rådighed.

Derudover kan du med fordel sikre, at inverteren har god plads omkring sig samt rense filtrene. Ventilatoren kan desuden renses med en blød kost, hvis du kan finde frem til den uden at åbne selve inverteren. Når du kigger på inverteren, er det ligeledes vigtigt, at den lyser grøn, da det betyder, at den virker, som den skal.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at sammenligne mængden af strøm, der produceres. Det kan du gøre ved at skrive elproduktionen ned hver måned og herefter sammenligne de samme måneder med året tidligere. Du skal blot huske på, at du aldrig må åbne inverteren eller eltavlen.

Få lavet et serviceeftersyn af EnergiElektrikeren

At få lavet service på dit solcelleanlæg sikrer, at levetiden maksimeres og elproduktionen er optimal. Ved en service bliver hele anlægget grundigt tjekket ligeså vel, som vi sikrer os, at alt er, som det skal være.

Det kan virke uoverskueligt at skulle huske på service af dit solcelleanlæg, men hos EnergiElektrikeren tilbyder vi et solcelleserviceabonnement, så du ikke behøver at skrive i kalenderen, at du skal bestille et eftersyn.

Hvis du ikke ønsker et abonnement, kan du vælge en enkel service, hvor vi kommer ud og udfører en service på solcelleanlægget.