solceller batteri

En solcelle sørger for at lave lys om til strøm. Kommer der meget lys på solcellen, vil den producere meget strøm. Derimod er det omvendt, når det eksempelvis er overskyet, eller hvis det er en regnfuld dag. Her vil solcellen ikke producere nær så meget strøm.

Dette er en af de gode grunde til, hvorfor du skal vælge et batteri til solceller, så du kan gemme strøm fra dagene med solskin til de mere overskyede og regnfulde dage. Samtidigt er der også mulighed for at kombinere solceller med en vindmølle, hvilket vi kommer nærmere ind på senere.

Er det en god idé at kombinere batteri til solceller med en vindmølle?

Solceller fungerer naturligvis bedst i de varme måneder, hvor der er mere lys og varme. Derfor er det nødvendigt at finde ud af, hvornår du har brug for strøm fra solceller.

Hvis du er et sted, hvor du nærmest kun er om sommeren (eksempelvis i en campingvogn, på en båd eller i et sommerhus), vil det være en rigtig god løsning med solceller.

Men hvis du i stedet har brug for strøm hele året rundt – altså også om vinteren – skal du sørge for, at der er et stort antal af solceller, et stort batteri eller en anden form for strømkilde.

Her kan du for eksempel vælge en vindmølle, da den producerer rigtig meget strøm om vinteren fremfor, hvad den producerer om sommeren. Denne kombination med solceller og en vindmølle er funktionel og praktisk, da du herved bedre kan udnytte din egenproduktion af strøm hele året rundt.

Fordelen ved batteri til solcelleanlæg og vindmøller

Med et batteri til solcelleanlæg eller vindmøller har du mulighed for at opnå en større udnyttelse af din egenproduktion fra et solcelle- eller vindmølleanlæg – eller kombinationen af sol og vind. Rent faktisk kan du få helt op til 80 % egetforbrug, hvis du har et specifikt batteri tilsluttet.

 Ved at gøre brug af et batteri til solceller sørger du nemlig for at lagre din solcellestrøm eller overskudsstrøm fra dit solcelleanlæg til batteriets lager.

Det vil altså sige, at i stedet for at sende strømmen direkte ud på elnettet (som de helt klassiske solcelleanlæg gør), kan du vælge at gemme din strøm fra solceller og vindmøller uanset, om det er morgen, eftermiddag eller aften. På den måde benytter du dig af strøm, som anlægget eller batteriet har lagret.

Får du strøm fra både solceller og vindmøller, betyder det, at du med et batteri kan være stort set selvforsynende med strøm året rundt. Og dette er kun muligt, hvis du har et batteri.

Maksimering af dit egetforbrug sikrer en økonomisk og miljømæssig fordel. Der er derfor flere gode grunde til, hvorfor du skal overveje batteri til solceller eller et batteri til solceller i kombination med en vindmølle.

Vælg batteri til solceller efter dit forbrugsmønster

Ved valg af et batteri til et solcelleanlæg er det vigtigt, at du vælger et, der passer til dit forbrugsmønster. Der findes flere forskellige batterityper, hvorfor du nøje skal overveje, hvad der er passende for dig. Her er det en fordel at snakke med fagfolk, der kan rådgive dig til den rette løsning.